Bewegingstherapie

Bewegingstherapie

Bewegingstherapie wordt ingezet bij revalidatie van o.a. orthopedische operaties, maar ook bij klachten van artrose. Honden herstellen hierdoor sneller na een operatie en ervaren minder pijnklachten.

Binnen onze praktijk heeft u de mogelijkheid tot bewegingstherapie. Na doorverwijzing van één van onze dierenartsen kunt u terecht bij een assistente die samen met u oefeningen gaat doen. Na de oefeningen krijgt u ook opdrachten mee naar huis. De begeleiding gaat gebeuren door een team van een dierfysiotherapeut, dierenarts, osteopaat en een paraveterinair. Deze samenwerking zorgt ervoor dat we als een team uw huisdier de beste begeleiding kunnen bieden.

 

Revalidatie na een operatie van bijvoorbeeld:

  • Knie

  • Elleboog

  • Heupen

  • Botbreuken

Een goede revalidatie heeft een positieve invloed op het resultaat van de operatie.

 

Training voor Puppy's

Als je bij pups vanaf een jonge leeftijd begint met het beter ontwikkelen van balans en coördinatie en daarnaast de spieren en pezen sterker maakt, zal de kans op blessures en het verder ontwikkelen van bijvoorbeeld: heupdysplasie en elleboogdysplasie sterk verkleind worden, voornamelijk bij grotere honden rassen. Bij kleinere rassen zien we vaak patella-luxatie en ook daar kunnen we met oefeningen en trainen de kans op verkleinen. 

We maken gebruik van allerlei materialen zoals : cavaletti’s , balansborden, steps, mini trampoline en nog veel meer.

Vanaf de leeftijd van 12 week bij een pup, bieden wij de mogelijkheid om deel te nemen aan wekelijkse trainingen waarin u oefeningen leert die u thuis met uw pup de rest van de week kunt herhalen. Voor u aan de training begint, kijkt de dierenarts of de pup gezond is en aan de training mag beginnen.

 

Artrose

Veel en vooral oudere honden hebben last van artrose (= afname van de hoeveelheid en kwaliteit van het gewrichtskraakbeen). Dit veroorzaakt stijfheid en pijn. Ook hier kun je heel veel aan doen. Door medicatie, speciale voeding en bewegingstherapie kan de stijfheid sterk verminderen, maar ook de pijn kan erg afnemen wat natuurlijk erg fijn is voor uw hond.