Dierenverzekering

Waarom verzekeren?

Onze huisdieren worden door steeds betere voeding en zorg steeds ouder, maar daar staat tegenover dat wij als dierenarts dus ook steeds meer ouderdomsproblemen behandelen. Daarnaast gaat de diergeneeskunde steeds meer de humane geneeskunde achterna, er is steeds meer mogelijk en eigenaren willen ook steeds verder gaan. Aan dit alles hangt echter wel een prijskaartje. Zo kunnen we tegenwoordig…

 

  •  …bij huisdieren een CT-scan en MRI-scan laten uitvoeren, maar de kosten hiervan beginnen bij €600,- per scan…
  • …onze huisdieren met tumoren laten bestralen in een nieuw bestralingscentrum van de universiteit Utrecht, maar dit kost wel ongeveer €2500,-…
  • …dieren die verlamd zijn door een discus hernia opereren, mits de rekening vanaf €2500,- betaald kan worden… 
  • …en zo kunnen we nog wel even door gaan!

Daarom maken steeds meer huisdiereigenaren gebruik van de mogelijkheid om een zorgverzekering af te sluiten voor hun huisdier. Ook wij als dierenarts zijn groot voorstander van deze mogelijkheid om dieren te verzekeren, want helaas worden wij maar al te vaak geconfronteerd met eigenaren die hun dier noodgedwongen moeten laten inslapen wegens geldgebrek. Met een verzekering kunnen dit soort vervelende situaties tot het verleden gaan behoren!

Welke verzekering?

Wij als praktijk werken samen met twee grote verzekeringsmaatschappijen: Proteq© en Petplan©. En wanneer u bij Petplan verzekerd bent regelen wij de rekening rechtstreeks met Petplan, u hoeft dus niet meer eerst aan de balie af te rekenen! Bij Proteq dient u bedragen onder de €500,- eerst zelf voor te schieten en kunt u deze achteraf declareren. Bij bedragen hoger dan €500,- kunnen wij de rekening ook rechtstreeks via Proteq afhandelen. Bij alle andere verzekeringsmaatschappijen dient u eerst altijd zelf de volledige rekening bij de dierenarts te betalen om de kosten achteraf terug te kunnen vragen via de verzekering.

Wanneer u kiest voor een huisdierverzekering is het aan te raden te kiezen voor een goede verzekering. Zo zijn er steeds meer firma’s die goedkope verzekeringen aanbieden, maar hier staat tegenover dat veel kosten niet worden gedekt. 
Het is dan ook verstandig als gezin eerst te bespreken welke kosten u graag zou verzekeren en dan op zoek te gaan naar een pakket dat bij uw wensen past!

Wanneer u met uw nieuwe aanwinst bij ons in de kliniek komt, krijgt u geheel vrijblijvend uitgebreid uitleg over de mogelijkheid om uw huisdier te verzekeren en de voor- en nadelen hiervan. Indien u dit wenst mogen wij u zelfs een maand lang gratis verzekering aanbieden bij PetPlan©, ook dit is geheel vrijblijvend en u zit nergens aan vast!