Links

Amivedi 

Amivedi is een landelijke stichting waar alle gevonden en vermiste huisdieren kunnen worden gemeld, de stichting bestaat uit verschillende regio's die ieder hun eigen databank bijhouden. De verschillende databanken zijn landelijk aan elkaar gekoppeld. Zo kan een dier dat in Groningen vermist wordt en in Amsterdam gevonden is toch met zijn baasje herenigd worden. Klik hier om naar de site van Amivedi te gaan.

Cattery's

Onze kliniek levert ook diergeneeskundige zorg voor enkele cattery's (fokkers van raskatten) in Groningen. Op dit moment hebben wij twee cattery's als klant in onze kliniek, beide fokken Heilige Birmanen. Klik op de naam van de cattery voor meer informatie.

Dierenambulance

Wanneer u een dier in nood ziet of een gewond/overleden dier ziet kunt u hiervoor de dierenambulance inschakelen. Ook wanneer u zelf met uw huisdier naar de dierenarts moet maar geen eigen vervoer heeft, kunt u de dierenambulance bellen als taxi. Voor meer informatie klikt u hier. (Wij geven deze site enkel als informatie, wij geven hiermee geen oordeel over de kwaliteit van de dierenambulance Groningen.)

Dierenasiels

Bent u op zoek naar een nieuwe huisgenoot? Kijkt u dan eerst eens in een asiel, hier zitten honderden dieren op een nieuw baasje te wachten. Met als voordeel: de dieren zijn onderzocht door de dierenarts, gechipt, gevaccineerd en katten ook gesteriliseerd/gecastreerd wanneer u ze adopteert! Ook wanneer u om welke reden dan ook niet langer voor uw huisdier kunt zorgen, kan het asiel uitkomst bieden. Klik op de naam van het asiel om door te linken naar de websites:

Dierenbegraafplaats

Helaas hebben ook dieren niet het eeuwige leven en overlijden zij soms spontaan of worden zij wegens ziekte ingeslapen. Wanneer het dier overleden is kunt u ervoor kiezen om het stoffelijk overschot te begraven. Dit kan in de eigen tuin maar dat is wettelijk niet toegestaan. Er bestaan echter ook speciale begraafplaatsen voor dieren, klik hier voor de begraafplaats in Wilhelminaoord.

Dierenbescherming

De dierenbescherming is een landelijke instantie die het opneemt voor de dierenrechten. Zo stelt de dierenbescherming protocollen en regels op voor asielen en houdt toezicht op deze asielen. Daarnaast probeert de dierenbescherming wetswijzigingen in het voordeel van dieren te bereiken. Tot slot is de landelijke inspectiedienst die controleert op dierenmishandeling en verwaarlozing een onderdeel van de dierenbescherming. Klik hier om door te linken naar de site van de dierenbescherming Groningen of hier voor de landelijke site.

Dierencrematorium

Helaas hebben ook dieren niet het eeuwige leven en overlijden zij soms spontaan of worden zij wegens ziekte ingeslapen. Wanneer het dier overleden is kunt u ervoor kiezen om het stoffelijk overschot te laten cremeren. U kunt er dan ook voor kiezen om de as in een urn terug te krijgen. Wij werken daarvoor samen met het huisdierencrematorium in Drachtstercompagnie.

Dierenwinkels

Wanneer u een huisdier heeft/neemt wilt u deze graag zo goed mogelijk verzorgen, u verwacht daarin ook een eerlijk advies van diergebonden bedrijven. Wij als dierenartsen vinden het belangrijk dat alle adviezen die worden gegeven over (medische) verzorging, worden gegeven vanuit het oogpunt van wat het beste is voor het dier. Wij zijn van mening dat ook dierenwinkels adviezen horen te geven waarin het belang van uw dier voorop staat. Helaas zijn er ook veel dierenwinkels die niet kijken naar wat het beste is voor uw dier, maar enkel en alleen kijken naar hun eigen portemonnee: u krijgt het product waaraan het meeste verdient wordt, maar wat niet perse het beste is voor uw dier. Gelukkig zijn er enkele dierenwinkels in de directe omgeving van onze praktijk die wél in het belang van uw dier denken. Klik op de naam van de winkel om door te linken naar de website:

Honden Dagopvang

Wanneer u veel werkt of om een andere reden soms lange dagen van huis bent, kan dit voor uw hond erg eenzaam zijn. Dit kan dan weer tot probleemgedrag gaan leiden. Een goed alternatief is om uw hond naar de dagopvang te brengen! Hier kan de hond de hele dag spelen met soortgenoten en buiten zijn. Onlangs is er een nieuwe dagopvang gestart in de wijk Hoogkerk te Groningen: Active Dog Care. Klik hier om naar de site te gaan!

Hondenpensions

Wanneer u op vakantie gaat en de hond kan niet mee, kunt u deze onderbrengen in een hondenpension. Hieronder vindt u enkele hondenpensions in de directe omgeving van Groningen. Deze informatie is puur informatief en wij geven hiermee dan ook geen oordeel over de kwaliteit van het pension. Houdt u er wel rekening mee dat in de meeste pensions wordt vereist dat uw hond tegen kennelhoest is gevaccineerd. Dit is een extra enting die NIET in de jaarlijkse standaardvaccinatie zit!

Hondentrimsalons

Net als mensen moeten veel hondenrassen regelmatig naar de kapper. Het ene ras moet geknipt worden, het andere geschoren en weer een ander moet worden geplukt. Er zijn tegenwoordig veel mensen die zichzelf "trim(st)er" noemen, maar lang niet iedereen heeft de juiste opleiding gevolgd en dit kan dan ook resulteren in een verkeerde vachtbehandeling van uw hond. Dit kan dan weer medische problemen opleveren. Enkele trimsalons in de omgeving van onze kliniek waarvan wij weten dat deze wél goed werk verrichten vindt u hieronder. Klik op de naam om door te linken naar de site.

Inspectiedienst

Wanneer u een vermoeden heeft dat een dier in uw omgeving wordt verwaarloosd of mishandeld, kunt u hier melding van maken bij de Landelijke Inspectie Dienst (LID) van de Dierenbescherming. Zij zullen dan een inspecteur op de melding afsturen en indien nodig actie ondernemen. Bij het maken van de melding worden om fraude te voorkomen wel uw persoonlijke gegevens genoteerd, maar uw blijft voor de buitenwereld (en dus ook voor de eigenaar van het dier waar de melding over gaat) volledig anoniem.

Kattenoppas

Wanneer u op vakantie gaat is het natuurlijk prettig dat ook uw katten goed verzorgd worden. U kunt uw kat naar een pension brengen, maar dit is voor katten vaak erg stressvol en meestal komen de dieren sterk vermagerd terug omdat ze in het pension slecht eten door de stress. Voor hetzelfde geld kunt u ook een oppas aan huis laten komen! Deze kattenoppas komt dan dagelijks (op verzoek eventueel 2x daags) bij u thuis langs om uw katten in de eigen omgeving te verzorgen. Eventueel andere dieren, planten en de post worden ook verzorgd. Wij werken veel samen met kattenoppas "voor de poes" en hebben daar niets anders dan goede ervaringen mee. De twee oppassers van Voor de Poes zijn erg bekwaam, beschikken over de nodige diploma's en hebben veel ervaring met het toedienen van medicaties aan uw huisdier wanneer u weg bent! Klik hier om naar de site van de kattenoppas te gaan.

Kattenpensions

Wanneer u toch liever uw kat naar een pension brengt, vindt u hieronder enkele pensions in de directe omgeving van Groningen. Deze informatie is puur informatief en wij geven hiermee geen oordeel over de kwaliteit van deze pensions.

Konijnenopvang

Opvang Konijnen is een nieuw initiatief en bengt de konijnen uit diverse opvangadressen samen op één website. Zo is het eenvoudiger geworden op sneller een konijn te vinden wat bij u en eventuele andere huisgenoten past. Meer informatie vindt u op www.opvangkonijnen.nl .

Kroonklinieken

Dierenkliniek Eikenlaan is een onderdeel van de Kroonklinieken. Dit is een samenwerkingsverband tussen enkele dierenartspraktijken verspreid over het land. Het idee achter deze samenwerking is dat de verschillende klinieken elkaar kritisch beoordelen op de manier van werken en de zorg die wordt geboden. Op deze manier wordt de kwaliteit van iedere kroonkliniek gewaarborgd. Hieronder vindt u de andere leden van de kroonklinieken, klik op de naam om naar hun website te gaan.

Puppycursus

Als u aan een puppy begint, heeft deze een goede opvoeding nodig. Door met de pup naar de hondenschool te gaan bereikt u een hond die goed luistert naar u en u bouwt een goede band op met het dier. Hierdoor kunnen veel gedragsproblemen op latere leeftijd worden voorkomen. In de Groningse wijk Hoogkerk vind u de dichtsbijzijnde puppyschool: Active Dog Care.