Ontvlooiing

Vlooienproblemen

Een paar vlooien kunnen al snel uitgroeien tot een vlooienplaag voor uw hond of kat en ook voor u. Aan een dier met slechts een enkele vlo merkt u niks. Pas vanaf meer dan 10 vlooien tegelijk op het dier, heeft het dier constant jeuk. Dat kan leiden tot haarverlies door het krabben. Sommige dieren zijn zelfs allergisch voor vlooienbeten en dan kan 1 vlooienbeet al voldoende zijn om een heftige allergische reactie te veroorzaken. Daarnaast kunnen vlooien uw huisdier ook besmetten met lintwormen.

Er zijn maar een paar vlooien nodig om uw hele huis te besmetten. Vrouwelijke vlooien leggen eitjes, tot wel 50 per dag per vlo! Deze eitjes vallen van het dier af in de omgeving waar ze uitkomen tot larven die weer verpoppen tot nieuwe vlooien. Deze eitjes, larven en poppen komen overal terecht waar het dier ook komt: in het tapijt, tussen vloerplanken, stoffen bank/stoel, mandje van het dier etc. Naast het behandelen van uw huisdier en zijn/haar omgeving is grondig stofzuigen en wassen erg belangrijk bij een vlooienplaag.

Voorkomen is beter dan genezen!

Zoals u ziet kan een enkele vlo in korte tijd voor grote problemen voor het dier en zijn omgeving zorgen. Daarom raden wij aan om uw huisdier preventief te behandelen tegen vlooien. Dan kunt u al deze problemen voorkomen, want wacht u tot er problemen zijn, dan bent u er niet zomaar vanaf en loopt u continu achter de feiten aan.

Wanneer u uw huisdier ontvlooit, doe het dan wel goed want anders kunt u het net zo goed niet doen. Gebruik goede producten (haal ze bij een dierenarts!, in de dierenwinkels liggen producten die niet goed werken) en doe het vaak genoeg (alle pipetten die werken, werken maar 4 weken)!

Op dit gedeelte van de site vindt u verdere informatie over de anti-vlooienmiddelen die wij verkopen.