Profender

Alternatief voor katten

Bij sommige katten is het absoluut niet mogelijk om deze te ontwormen door middel van pilletjes. Om deze dieren toch te kunnen ontwormen is er voor katten een alternatief op de markt in de vorm van een pipet die op de huid wordt leeggeknepen. (vergelijkbaar met ontwormingsproducten). Profender is net als Milbemax een veilig product dat een brede bescherming biedt tegen alle veel voorkomende wormensoorten in binnen en buitenland.

Hoe werkt het?

Zoals gezegd is het middel een vloeistof die via een pipet op de huid wordt leeggeknepen. Het middel wordt snel via de huid geabsorbeerd en komt in de bloedstroom terecht. Via het bloed komt het middel in de darmen terecht waar de wormen zitten en deze zullen door contact met het middel afsterven. Daarnaast is het zo dat de larven van de wormen zichzelf via het bloed verspreiden naar de darmen maar hierbij ook in andere organen terecht kunnen komen. Doordat Profender in de bloedstroom zit komt het middel dus ook in alle andere organen waardoor ook de daar aanwezige larven zullen worden gedood.

Beschikbare verpakkingsgroottes

Profender is in verpakkingen van 2 pipetten bij onze kliniek verkrijgbaar. Er bestaan ook verpakkingen met 4 pipetten welke wij op verzoek voor u kunnen bestellen. De kosten van het middel zijn afhankelijk van het gewicht van uw huisdier. 

De beschikbare gewichtsklassen in onze kliniek zijn:

  • kat: 2,5 - 5kg
  • kat: 5 - 8 kg
Daarnaast is er nog een gewichtsklasse welke wij niet standaard op voorraad hebben, maar wel voor u kunnen bestellen:
  • kat: 0,5 - 2,5kg