Program injectie

Makkelijk alternatief

Uit onderzoek blijkt dat huisdiereigenaren die hun dieren met vlooienpipetten behandelen, dit gemiddeld maar 4 maanden per jaar doen. En dat terwijl de vlooien zich 12 maanden per jaar voortplanten, veel huisdieren in Nederland worden dus niet goed beschermd tegen vlooien. Met name katteneigenaren blijken in de praktijk niet heel erg consequent in het behandelen van hun katten tegen vlooien. Daarom is er de Program injectie. Dit is een middel dat 2x per jaar door de dierenarts wordt ingespoten bij uw kat en uw dier vervolgens per injectie wel 6 maanden beschermt. Hierdoor is uw huisdier met 2 behandelingen per jaar continu beschermt tegen vlooien. En het mooie is: de dierenarts houdt voor u bij wanneer de injectie uitgewerkt is, u heeft er dus zelf helemaal geen omkijken naar!

Anders dan andere producten

Alle vlooienmiddelen die op de markt zijn in pipetvorm zijn middelen die de volwassen vlooien op het dier zelf doden (mits u een goed werkend product zoals Activyl of Stronghold gebruikt!). Deze producten zijn erg doeltreffend mits voldoende vaak toegediend. De Program injectie doodt niet de volwassen vlooien op uw dier, maar wanneer de vlo uw kat bijt krijgt deze het middel via het bloed van uw kat binnen. Dit middel komt in de eitjes van de vlo terecht en hierdoor kunnen deze eitjes niet uitkomen. Daarnaast komt het middel in de ontlasting van de vlo terecht en valt in de omgeving, de larven in de omgeving leven van deze ontlasting en krijgen op deze manier ook het middel binnen. Hierdoor kunnen ook de larven zich niet meer verpoppen tot nieuwe vlooien. Door 2x per jaar een Program injectie te geven worden dus alle vlooieneitjes en larven in uw omgeving gedood/kunnen niet uitkomen waardoor de hele omgevingsbesmetting wordt voorkomen. En laat deze omgevingsbesmetting nu 95% van het totale vlooienprobleem zijn!

Beperkingen

Zoals hierboven vermeld voorkomt de Program injectie dat de vlooien zich kunnen voortplanten, maar levende vlooien op het dier zelf gaan er niet dood aan. Daarom is Program vooral een preventief middel. Wanneer u een vlooienplaag in huis/op uw huisdieren heeft wordt er aangeraden om uw huisdier naast de programinjectie ook te behandelen met pipetjes in de nek die de volwassen vlooien aanpakken. Daarnaast is het middel niet geschikt voor behandeling van katten met vlooienallergie (het kan wel ondersteuning bieden), dit omdat de vlo eerst moet bijten om het middel binnen te krijgen. En het is juist deze ene beet die bij allergische dieren een heftige reactie kan veroorzaken. 

Beschikbare verpakkingen

Program is een middel wat enkel voor katten beschikbaar is en mag enkel door de dierenarts of dierenartassistente worden toegediend. De 2 injecties zijn op jaarbasis, vergeleken met iedere maand een pipetje in de nek, ongeveer €10,- duurder. De exacte prijs is afhankelijk van het gewicht van uw kat. De beschikbare verpakkingsgroottes zijn:

  • Kat <4kg
  • Kat >4kg