Seresto

Enige tekenmiddel voor katten

Tekenbestrijding bij katten is al lange tijd een probleem. Voor de hond zijn er pipetten op de markt die zowel vlooien als teken afweren, maar de concentratie en hoeveelheid van het middel wat nodig is om de teken te doden is ook dodelijk voor de kat. Gebruikt u dus nooit een voor honden bedoeld tekenmiddel op uw kat, uw kat zal hier op zijn minst ernstig ziek van worden en kan zelfs overlijden!

Sinds medio 2012 is er echter wel een geschikt alternatief voor de kat op de markt gekomen: de Seresto halsband welke zowel tegen vlooien als teken een goede bescherming biedt. Wij als dierenartsen zijn geen voorstander van het gebruik van halsbandjes bij katten, maar tot op heden is er geen alternatief op de markt welke een doeltreffende bescherming tegen teken biedt. De halsbandjes zijn zo gemaakt dat wanneer er teveel kracht op het bandje komt te staan, bijv. als uw kat ergens achter blijft hangen, het bandje doorbreekt. Hierdoor is het een veiliger product dan de meeste andere vlooienbanden/halsbanden die op de markt zijn.

Hoe werkt het?

De band geeft de actieve stof via de band af aan de huid waar het zich in de vetlaag van de huid verspreid. Zodra vlooien op het dier springen krijgen zij het middel via de pootjes binnen en sterven. Het middel tegen teken heeft een voor teken vieze geur waardoor de teek zich niet wil vasthechten op uw kat en zich zonder schade te hebben aangericht weer van het dier af laat vallen. Het middel doodt de teken dus niet, het voorkomt enkel dat ze bijten. Hierdoor wordt wel de overdracht van ziekten door de teken voorkomen. Vanaf het moment dat u de halsband bij uw dier omdoet biedt het een bescherming van 7 á 8 maanden.

Beschikbare verpakkingen

De seresto halsband is zowel voor de hond als de kat op de markt. Maar omdat wij, zoals hierboven vermeld staat, geen voorstander zijn van halsbandjes/vlooienbanden en er voor honden goede alternatieven op de markt zijn hebben wij in onze kliniek enkel de variant voor de kat op voorraad. Indien u toch de seresto band voor uw hond wilt gebruiken kunnen wij deze wel voor u bestellen.

  • Kat: band is geschikt voor ieder gewicht.