Onderhoudsvoeding

Inleiding

Een goede gezondheid van uw dier begint bij het geven van goede uitgebalanceerde voeding van hoge kwaliteit. Door juiste voeding te geven kunnen veel medische problemen worden voorkomen of vertraagd! 
Een vaak gehoord argument om deze voeding niet te geven zijn de kosten. Het is inderdaad zo dat een zak voer van een A-merk 2á2,5x duurder is dan het huismerk van uw supermarkt. MAAR, een zak voer van een A-merk gaat wel ongeveer 1,5a2x langer mee dan een zak voer van het huismerk. Op jaarbasis bekeken is het geven van een A-merk dus niet eens zo gek veel duurder!

Hill's VetEssentials

Omdat wij als kliniek van mening zijn dat er sprake moet zijn van “voorkomen is beter dan genezen”, kunt u bij ons altijd vrijblijvend terecht voor een deskundig voedingsadvies. Daarnaast verkopen wij ook Hill’s VetEssentials® voeding:dit is een voedingslijn van de marktleider op diervoedingsgebied, Hill’s®, speciaal ontwikkeld voor verkoop door de dierenarts, maar niet duurder dan andere lijnen van A-merken in de dierenwinkel!
Het betreft hier onderhoudsvoeding, dus geen speciale dieetvoeding, die op 5 vaak voorkomende medische problemen een preventieve werking heeft:

  1. Gebit. De samenstelling van de brok werkt preventief tegen tandplak en daarnaast worden de tanden goed gereinigd doordat de grootte van de brok de dieren verplicht hun voeding goed te kauwen.
  2. Gewicht. De samenstelling van de hoeveelheid eiwitten en vetten zorgt ervoor dat uw dier niet teveel energie binnenkrijgt en hierdoor dus mooi op gewicht blijft. Zwaarlijvige dieren hebben namelijk een groter risico op hart&vaatziekten, suikerziekte, gewrichtsproblemen etc.
  3. Huid&vacht: Door de hoge gehalten aan omega-6 vetzuren krijgt uw dier een gezonde huid en glanzende vacht, waardoor er minder snel huidklachten zullen ontstaan.
  4. Spijsvertering: Door de samenstelling van voedingsstoffen is de voeding lichtverteerbaar waardoor er minder snel maagdarmklachten zullen optreden.
  5. Kat: urinewegen. Door de samenstelling van het voer wordt enerzijds de pH van de urine laag gehouden en anderzijds bevat het een gecontroleerde hoeveelheid mineralen, waardoor de kans op blaasgruis wordt verminderd.
  6. Hond: gewrichten. De samenstelling van mineralen en vetzuren zorgt voor gezonde botten en gewrichten, waardoor uw hond minder snel artrose krijgt.

De kosten van deze voeding bedragen per dag gemiddeld:
- €0,55 voor een kat. Dit komt overeen met 1 appel.
- €1,10 voor een hond. Dit komt overeen met 1 kopje koffie.