Opname

Inleiding

Wanneer uw huisdier naar de dierenarts gaat voor een gebitsreiniging of een operatie, moet hij/zij een dagje daar verblijven. Of wanneer uw dier ziek is en bijvoorbeeld aan het infuus moet, kan hij/zij voor langere tijd opgenomen moeten worden.

Stress beperken

Wij beschikken in tegenstelling tot sommige andere praktijken over twee opnameruimten. Een van deze ruimtes is bestemd voor honden en de andere voor katten/konijnen. Dit omdat wij van mening zijn dat het verblijf bij een dierenarts al stressvol genoeg is en deze stress niet nog eens moet worden verhoogd. Uw kat of konijn zit hier dus rustig, zonder een blaffende hond naast zich te hebben te zitten. En uw hond wordt niet gek van de kattengeur uit het hokje naast hem/haar.

Om het stressniveau verder te beperken hangt er in de kattenopname een Feliway verdamper. Deze verdamper verspreidt een natuurlijke geurstof van katten die rustgevend werkt. Daarnaast willen katten zich graag kunnen verstoppen en daarom krijgt iedere kat in de opname zijn eigen kartonnen doos in het hokje. Honden die in de opname zitten hebben, indien mogelijk, de hele opnameruimte tot hun beschikking waardoor ze niet opgesloten hoeven te worden in een hokje. Met al deze maatregelen proberen wij het stressniveau van uw huisdier in de opname zoveel mogelijk te beperken.

Voorzieningen

Beide opnameruimten zijn afgesloten van de rest van de praktijk, voorzien van meerdere roestvrijstalen kooien die na elk verblijf worden gereinigd en ontsmet, infuusstandaarden en een eigen keukenblok voor de opslag van materialen zodat er niet onnodig in en uit de ruimte hoeft te worden gelopen. Dit komt de rust en het herstel van uw dier ten goede. Daarnaast bevindt er zich in beide ruimtes een afzuiginstallatie zodat “vieze” lucht continu wordt ververst.