Stronghold

Goed&Veilig

Stronghold is een middel dat inmiddels al weer enige tijd op de markt is, maar waarbij nog altijd geen resistentieproblemen zijn gemeld. Het is een erg veilig en gebruiksvriendelijk product wat wordt geleverd in pipetvorm die in de nek op de huid moet worden gedruppeld. Een pipet biedt net als alle andere werkzame vlooienproducten een bescherming tegen vlooien gedurende 4 weken. Daarnaast komt het middel via de vlooienontlasting en huidschilfers van het dier ook in de omgeving terecht, omdat de larven die in de omgeving zitten van deze ontlasting en schilfers leven krijgen deze het middel ook binnen. Hierdoor kunnen de larven zich niet meer verpoppen en sterven. Op deze manier pakt Stronghold dus ook de omgevingsbesmetting aan. 

Ook voor jonge dieren

Een veel gehoord probleem waar mensen tegenaan lopen met vlooienbestrijding is dat de meeste middelen niet gebruikt mogen worden bij jonge kittens en pups. In dierenwinkels worden dan vaak spraybussen verkocht waarmee u het dier helemaal moet inspuiten, in de praktijk blijkt correct doseren hiermee zeer lastig waardoor het dier alsnog niet goed beschermd is tegen vlooien. Stronghold is echter ook verkrijgbaar voor kittens en pups vanaf 6 weken. Met dit middel kunt u dus ook de jongste kittens en pups al behandelen met een goed, veilig en correct gedoseerd product.

Niet alleen ontvlooiing

Stronghold is daarnaast een product dat niet alleen tegen vlooien werkt, maar ook een behandeling is tegen oormijt. Verder is het ook een gedeeltelijke ontworming aangezien het product ook spoelwormen doodt. De lintworm (die door vlooien wordt overgedragen) is niet gevoelig voor Stronghold. Wanneer u dus een vlooienprobleem heeft en u behandelt met Stronghold, dan dient u daarnaast bijkomend te behandelen tegen de lintworm. Tot slot biedt Stronghold een goede bescherming tegen hartwormen, een parasiet die vooral in Zuid-Europa voorkomt en waarbij het aangeraden wordt om uw dier hier tegen te behandelen als deze mee op vakantie gaat.

Beschikbare verpakkingen

Stronghold is zowel voor kittens/pups (per pipet) als voor katten (3 of 6 pippetten) als voor honden (3 pipetten) bij ons verkrijgbaar. De prijs verschilt naargelang het gewicht van uw dier. De beschikbare gewichtsklassen van Stronghold zijn:

  • Kitten/pup <2,5kg
  • Kat 2,6-7,5kg
  • Hond 5,1-10kg
  • Hond 10-20kg
  • Hond 20-40kg