Stronghold

Beperkte ontworming

Stronghold is in tegenstelling tot Milbemax en Profender een product wat niet tegen alle veel voorkomende wormeninfecties beschermt. Stronghold is een middel wat effectief is tegen de meest voorkomende wormensoort, namelijk de spoelwormen. Dit zijn de wormen die met name worden overgedragen door het eten van kleine knaagdieren en daarom is Stronghold met name geschikt als (extra) ontworming bij katten die regelmatig muizen vangen en bij jachthonden. Daarnaast biedt Stronghold bescherming tegen hartwormen, een worminfectie die met name in Zuid-Europa veel voorkomt en waartegen wordt aangeraden uw huisdier te behandelen wanneer deze mee op vakantie gaat. Maar het middel beschermt dus niet tegen de lintwormen die worden overgedragen door vlooien. Wanneer u dus te maken heeft met een vlooienprobleem, dan is Stronghold niet het aangewezen product om mee te ontwormen.

Niet alleen ontworming

Stronghold is een product dat meer doet dan enkel spoel- en hartwormen aanpakken. Het is ook een zeer doeltreffend middel in de vlooienbestrijding. Het doodt namelijk niet alleen de vlooien op het dier zelf, maar via huidschilfers en vlooienpoepjes die de larven in de omgeving van het dier eten zullen ook deze larven sterven. Daarnaast wordt Stronghold regelmatig ingezet voor de bestrijding van oormijt. Stronghold is dus een product wat meerdere parasieten in één keer aanpakt. Meer informatie over de ontvlooiing en oormijtbestrijding met Stronghold vindt u hier.

Beschikbare verpakkingen

 Stronghold is zowel voor kittens/pups (per pipet) als voor katten (3 of 6 pippetten) als voor honden (3 pipetten) bij ons verkrijgbaar. De prijs verschilt naargelang het gewicht van uw dier. De beschikbare gewichtsklassen van stronghold zijn:

  • Kitten/pup <2,5kg
  • Kat 2,6-7,5kg
  • Hond 5,1-10kg
  • Hond 10-20kg
  • Hond 20-40kg